torstai 10. huhtikuuta 2014

First 3 days in Germany

Heipä hei ja terveiset täältä Saksasta. Työssäoppi on siis alkanut jo kovaa vauhtia ja paikkanahan on Stall STI Gbr Nehmtenissä.

Maanantaina saavuttiin ja tuolloin oli vielä vapaata ja päästiin tutustumaan paikkoihin ja kattelemaan menoa.

Tiistaina työt alkoi aamulla seitsemältä heinien jaolla ja karsinoiden oljituksella. Melkeinpä koko saksassa käytetään olkea kuivikkeena, koska se on helpompi ja nopeampi kuin turve tms.
Normaali tallitöiden jälkeen aloitetaan hevosten kuntoonlaitto tallin omistajille ja kylmäillään kahden sairaslomailevan hevosen jalkoja.
Pääsin vielä aamupäivän aikana juoksuttamaankin nuoren neljävuotiaan hevosen nimeltä Top Model, tutummin Poni tai Typy. Poni juoksutettiin ennen ratsastusta reippaasti eteenpäin ja jos se halusi riehua niin annettiin sen riehua. Ajatuksena juoksutuksessa oli siis, että nuorelta hevoselta puretaan reippaalla alkujuoksutuksellla ylimääräisiä hölmöily energioita ja annetaan sen vertyä. Tällöin helpotetaan ratsastajan työtä kun hevonen on valmiiksi vertyny jo jonkin verran ja ehkäistään hevosen hölmöilyä niin että olisi epätodennäköisempää, että hevonen heittäisi ratsastajan selästään.


Loppu tiistai päivä menikin laittaessa hevosia kuntoon, ottaessa pois ja hoitaessa muutamien hevosten jalkoja mm kylmäämällä ja rasvaamalla. Kylmäys hoitaa lihaksistoa ja jänteitä, nopeuttaa palautumista ja tässä tilanteessa hoitaa mm jännevammoja. Täällä on tapana jokaisen hevosen kohdalla pestä, kuivata ja rasvata hevosen jalat. Näin hoidetaan ja ehkäistään tällä hetkellä ajankohtaista asiaa, riviä. Rivi on rupea jota syntyy useimmiten vuohiskuoppiin ja muuaalle jalan alaosaan. Rivi johtuu useimmiten mm kuratarhoista ja liiasta jatkuvasta kosteudesta ja liasta hevosen jaloissa. 

Keskiviikkona ja torstaina ollaan päästy jo vähitellen tekemään enemmän. Torstai aamuna meille ohjeistettiin tämän tallin ruokinta tavat ja illalla päästiin jo ruokkimaan hevosille iltaruoat ihan kahteen pekkaan. Koko ajan tulee uutta hommaan ja meillä onkin nyt jo vastuualueena kahden saikku hepan harjaus ja kahden hevosen jalkojen kylmäykset 2 krt päivässä. Keskiviikko ja torstai on mennyt pitkälti nostellessa maneesissa esteitä ja kävelyttäessä heppoja jonka jälkeen heppa maneesista talliin ja tallista takaisin maneesiin. Huomenna päästään täällä ekaa kertaa hevosen selkään ja katsotaan juoksuttamista läpi Lauran kanssa iltapäivällä.





1 kommentti: