perjantai 2. toukokuuta 2014

22.4-1.5



Heipä hei, täällä taas. Vähän on kyllä vierähtänyt tässä ennen kun on taas päässyt kirjoittamaan, mutta kirjotetaan nyt senkin ajan edestä. Nyt on siis jo suurin osa työssäopista suoritettu ja aika on menny ihan järkyttävän nopeesti. Hirveetä huomata yht äkkiä, että enään tältä viikolta viikonloppu ja sen jälkeen seuraava viikko jäljellä töitä. Kahden viikon päästä ollaan jo suomessa....

Viime viikko meni kuin siivillä. Tiistai meni normaalisti tallia tehden, en muista tarkalleen mitä päivään kuului, mutta päivä meni normaaleissa hommissa eli hevosten juoksuttamista ja kuntoonlaittoa. Keskiviikkona tehtiin koko talli porukalla normaalisti aamupäivä ja kahden jälkeen tallilta lähti kaikki muut tallitytöt paitsi minä ja Sanna kansainvälisiin kisoihin segebergiin. Kaikki oli kisoissa sunnuntaihin asti joten tehtiin Sannan ja Saksalaisen tallimestarin, Nicolen, kanssa tallia kolmestaan koko viikko mukaan laskematta keskiviikko ilta jolloin Sanna oli kipeä ja Nicole oli päässyt jo töistä joten tein iltatallin yksin.

Viikon aikana päästiin tekemään ja näkemään monenlaista. Päästiin täydellisesti mukaan tallin aikatauluun, juoksutettiin hevosia, opittiin vastuuta, tuli puhuttua paljon englantia ja mikä parasta niin pääsin avustamaan eläinlääkäriä. Meidän ollessa keskenämme Nicolen kanssa tallilla oli yksi ähky tapaus ja muutamia jalka ongelmia. Lisäksi muutamille tammoille tehtiin kiima tutkimukset astutusta varten. Olen ollut aina kiinnostunut seuraamaan eläinlääkäri toimenpiteitä, kyselemään ja kehittämään englannin taitoani.  


Aamulla työt alkaa täällä klo 7.00.
Aamu alkaa hevosten ruokinnalla. Sen jälkeen aletaan viemään hevosia kävelytyskoneeseen, jakamaan heiniä ja tarhaamaan hevosia. Tarhoja täältä löytyy 3 kappaletta joihin aamulla menee ensimmäisenä aina kaksi oria, ensimmäiseen ja kolmanteen tarhaan jolloin keskimmäinen jää tyhjäksi. Tarhausten jälkeen kylmätään Stellan jalka ja ruokitaan laitumella olevat viisi hevosta joista kolme on vuoden ikäisiä varsoja, yksi Lauran eläkkeellä oleva ruusukehai ja yksi nuori jota ei olla vielä otettu ratsukoulutukseen. Kyseiset hommat ovat minun ja Sannan vastuualuetta meidän ollessa täällä. Sillä aikaa kun me teemme jo mainittuja hommia muut tallitytöt keskittyvät siivoamaan bokseja ja yksi alkaa laittamaan heti aamusta hevosia valmiiksi ratsastuksiin. Näiden hommien ollessa valmiita eli noin yhdeksän aikoihin päästään lähtemään aamupalalle.


Aamupalan jälkeen alkaa tallin muuttuva rutiini. Joka päivä jollain yhdellä tai kahdella meistä on hevosten kuntoonlaitto vuoro jolloin siis laitetaan hevosia Lauralle ja Niclakselle. Muut tytöt ovat vastuussa hevosten liikutuksista yms hommista. Meille on joka päivälle lista jossa on jokaisen työtehtävät kirjoitettuna. Siellä saattaa olla maastoilua, juoksutuksia, pyykki huoltoa, tallin siivousta, saikku hevosten harjausta ja esteiden nostelua tai esimerkiksi sileällä ratsastusta. Aamupäivä tehdään tallia noin yhteen asti jolloin alkaa päivätauko. Ennen päivätaukoa huolehditaan ylimääräiset varusteet puhdistettuna takaisin paikoilleen joita ei enään tauon jälkeen tarvita ja katsotaan että talli on siisti.

Päivätauolla päästään syömään ja lepäämään. Päivätauko loppuu kolmelta jolloin palataan talliin ja listassa määrättyihin tehtäviin. Listan töiden lisäksi tehdään muita tarpeellisia töitä esim hevosten kuivatusloimia vaihdetaan sisäloimiin yms. Iltapäivätallissa tehdään suoraan iltatalli eli otetaan hevoset sisään, jaetaan ruoat, tehdään tarvittavat hoidot ja laitetaan tarvittavat Back on Trackit.
Kun kaikki tämä on valmista kello on suunnilleen 19.00 ja tallipäivä oli siinä. Illalla tehdään vielä ruokaa ja valmistaudutaan seuraavaan työpäivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti